Udskift dine vinduer og døre og spar penge

11 maj 2022
Lotte Hindsberg

Er gråspurvene glade omkring dit hus om vinteren, og sidder du og fryser indendørs, skyldes det nok, at dine døre og vinduer ikke isolerer din bolig, som de burde og derfor bør udskiftes. Ved siden af at du får det varmere med nye døre og vinduer vil du også opleve at det vil have en stor betydning for din varmeregning.

Den vil blive betydelig mindre med bedre vinduer og døre. Du kan se flere eksempler på klarvinduer/dore. Når du har fået udskiftet dine døre og vinduer, er det vigtigt at du husker at lufte ud. Det skal du gøre mindst to gange dagligt. Et godt isoleret hus, gør at luften ikke selv kan udskifte den gamle luft og huset har brug for hjælp. Hvis det ikke sker vil der komme fugt og skimmelsvamp.

vinduer

Få råd og vejledning inden køb

Inden du bestiller nye vinduer og døre, kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller glarmester. Det kan blandt andet være om du skal have en anden type vinduer og døre, end dem du har på nuværende tidspunkt. Måske kan du udskifte et af dine vinduer og i stedet få en ekstra dør ud til haven. Det vil på samme tid give mere lys.

Det kan også være at en af dine døre eller vinduer skal være større end de er nu. Igen vil det give mere lys. 

Din tømrer kan også rådgive dig i forbindelse med hvordan du skal passe og pleje dine døre og vinduer. Det er en god ide med jævne mellemrum at gå dine vinduer efter og se om fuger og hængsler fungerer optimalt. Gør de ikke det, vil det mindske deres levetid. Er fugerne ikke hele skal de udskiftet. Det kan du selv gøre eller også kan din tømrer eller glarmester. Hvis det ikke sker kan der komme fugt.

Flere Nyheder