Scor jobbet – hvordan gør man?

21 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som ung har man en indbildt forestilling om, at man da bare kan sikre sig et job, fordi alting er faldet ud til ens fordel med “karrieren” indtil videre.

Man gik direkte fra skolen og videre, og da man skulle have sit første skolearbejde, så hang den slags nærmest på træerne, fordi man var billig i drift.

Så når man nu står her efter endt lang uddannelse, så tænker man, at det da kun kan være et spørgsmål om tid, før man før det job, som man leder efter, og det kan da kun være drømmejobbet.

Måske kan man ligefrem lægge sig tilbage og bare afvente, at man får det ønskede job, for det kan da ikke være anderledes, end at når det nu er gået så godt for en hidtil, så burde det da også fortsætte sådan.

Man udmærkede sig trods alt i skolen og fik et relevant studiejob uden problemer, så resten burde komme af sig selv.

scor jobbet

Scor jobbet er måske endda lettere sagt end gjort

Scor jobbet“, tænker man for sig selv og forestiller sig, at det da må ligge lige rundt om hjørnet, og man måske ligefrem bliver headhuntet til det.

Men det lader til at vente på sig, og det giver ikke mening for en, og man finder da også ud af, at det ikke er sket så let for andre, der er i samme branche.

Selv venner og familie, der er i andre brancher, har også problemer med at finde arbejdet, og det har ikke lige umiddelbart noget med samfundssituationen at gøre – så hvad skal man selv gøre?

Der er mange ting, man kan optimere for at score jobbet, men alle gode ting kommer til dem, som der kæmper for det, og nogle gange er der da også en smule held med i spillet, men tit kommer heldet også til den, som der opsøger det.

Flere Nyheder