Lad din boligadvokat hjælpe med at gøre boligdrømmen virkelig

16 januar 2022
astrid_pedersen

editorial

Står du for t skulle købe bolig? Så bør du investere i rådgivning fra en boligadvokat.

Hvad skal jeg med en boligadvokat?

Måske tænker du at det er spild af tid og penge ud af vinduet at konferere med en boligadvokat før du køber bolig. Men faktisk forholder det sig stik modsat.

Pengene til en boligadvokat er i langt de fleste tilfælde rigtig godt givet ud. Med en boligadvokat ved din side kan du nemlig undgå de værste fælder og faldgruber med hvilke det danske ejendoms markeds underskov er oversået.

image

Lad boligadvokaten hjælpe med at bedømme boligen

Det kan sagtens være at du mener du har fundet drømmeboligen – og at du af samme grund er ved at gå ud af dit gode skind af iver efter at underskrive købsaftalen. Dette kan du også trygt gøre, såfremt denne er forsynet med det der kaldes et advokat forbehold.

Så er boligen nemlig reserveret til dig i fjorten dage mens du gennemlæser diverse dokumentation vedrørende boligen og eventuelt omkringliggende områder. Og til dette formål kan du med stor fordel alliere dig med en dygtig og erfaren boligadvokat.

En boligadvokat vil nemlig kunne hjælpe dig med at gennemlæse alle de relevante dokumenter som kan afsløre forhold omkring boligen der kan påvirke din beslutning om et køb. Drejer det sig om en lejlighed vil en gennemlæsning af referater fra møder og general forsamlinger i foreningen og bestyrelsen kunne give et fingerpeg om ejendommens drift. Budgetter og årsregnskaber kan fortælle advokaten om foreningen er belastet af en sløj økonomi. Og tilstandsrapporten kan afsløre svagheder ved bygningen.

Skal du købe hus er det vigtigt at kende de aktuelle kommunale byggeplaner. Det kan nemlig påvirke din boligs værdi hvis der pludselig opføres bygninger eller større veje tæt på denne. Og her kan en boligadvokat også hjælpe.

Find din boligadvokat på eBoligadvokat.dk

Flere Nyheder