Kan man male et trægulv?

20 april 2020
camilla_skoett

Overvejer du at male dit trægulv, så læs med her – det er enkelt og let, hvis du tager dine forholdsregler og griber processen rigtigt an. 

At male dit trægulv er en forholdsvis enkel sag, omend det naturligvis kræver både tid og kræfter. Inden du går i krig med projektet, bør du dog overveje, hvorfor du maler det.

Skal gulvet males, fordi det er moderne, og forventer du, at du gerne vil have trægulvets naturlige udseende tilbage på et senere tidspunkt, så skal du være forsigtig – det er langt fra sikkert, at en gulvafslibning kan fjerne malingen

Er dit trægulv til gengæld så slidt og ødelagt, at maling er eneste alternativ til en udskiftning, så er der god grund til at gå i krig – men inden du gør det, bør du give det en gulvafslibning.

Hvorfor slibe gulvet, inden du maler?

Du spørger måske dig selv, hvorfor du overhovedet skal bruge tid, penge og ressourcer på at slibe gulvet, inden du går i gang med at male det, men det er der et ganske enkelt svar på: Kun sådan får du et professionelt resultat.

Når du sliber gulvet, fjerner du gammel efterbehandling, ligesom mærkelige pletter og misfarvning elimineres. Det samme gælder ridser, hakker og ujævnheder, der ellers bliver synlige efter malingen. Sidst men ikke mindst hæfter malingen bedre, når træet er slebet.

Kan du male selv?

Hvis du orker at bruge kræfterne på det, er der intet i vejen for at klare arbejdet selv – alternativt kan du sikkert få det firma, der sliber dine gulve, til at klare opgaven. 

Når du maler dine trægulve, er det vigtigt, at du anvender en maling specielt egnet til formålet, og her kan du med fordel søge rådgivning hos din lokale forhandler af maling. Det er et stort projekt at male gulvene, og det ville være ærgerligt at gøre det om, fordi du har brugt den forkerte maling i første omgang.

Flere Nyheder