Giv dit trægulv en chance mere med en gulvafslibning

16 april 2020
astrid_pedersen

Er din bolig belagt med smukke massive trægulve i alle stuer og værelser – og er disse gulve gennemgående sunde og intakte i træværket? Så bør du gøre alt, hvad du kan for at bevare dem sådan.

Selv om tidens tendenser går imod mere rengørings venlige gulve i moderne materialer så som beton, cement og epoxy, som samtidig matcher de urbane og industrielle trends inden for indretnings mode, er træværk stadig uovertruffent når det kommer til gulv belægning.

Træ er et levende og organiske materiale – og dette kan både ses og mærkes. Et trægulv tilføjer en hyggelig og hjemlig stemning og atmosfære til boligen, og er samtidig mere behageligt at betræde end eksempelvis et beton gulv. Træværk føles på en måde både blødere og varmere – især hvis det er behandlet med det, der kaldes en ikke forseglende behandling.

Det kan for eksempel være olie eller sæbe, som ikke forsegler gulvets overflade, men lader træværket komme smukt til udtryk med hele sin personlighed og alle sine unikke karakteristika. Og så er træværk i høj kurs på ejendoms markedet, hvilket betyder, at et intakt og velplejet trægulv er et ubetinget aktiv for din bolig i en fremtidig salgs situation.

Hjælp, mit trægulv er grimt og slidt – hvad gør jeg?

Selv om det kan være fristende at rykke det slidte, flossede og misfarvede trægulv op, bør du således besinde dig. I langt de fleste tilfælde kan de overfladiske skønheds pletter fjernes ved en effektiv gulvafslibning. Her slibes de øverste millimeter af træværket bort, hvilket er fuldt tilstrækkeligt for at fjerne pletter og slidspor samt mindre ridser og skrammer. Og med den rette efterbehandling – for eksempel med lud, sæbe, olie eller lak – bliver gulvet som nyt igen.

Du kan altid få et uforpligtende tilbud på gulvafslibning og efterbehandling på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/billig-gulvafslibning/ 

 

Flere Nyheder