Tre typer af vinduer du bør kende

11 oktober 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du til at købe nye vinduer, er du sikkert interesseret i at finde ud af, hvilke typer af vinduer der findes. Det kan du blive meget klogere på her. Her kommer vi ind på tre typer af vinduer, der er meget populære i de danske boliger. Vi er blevet inspireret til artiklen af webshoppen klarwindows.dk. Der finder du alle de former for vinduer, som vi nævner her.

1. Sidehængt vindue

Når du vil have et vindue, kan du vælge mellem et, der åbner i siden, og et, der åbner nedefra og op. Et vindue, der åbner i siden, hedder et sidehængt vindue. Det er et, som du særligt ser i ældre boliger. De er praktiske, da vinduerne typisk ikke er så store. Derfor passer de også nemt ind i ældre boliger, uden at der skal foretages nogen ændringer i forhold til vinduesåbnningen.

2. Bondehusvinduer

Du kan også vælge et bondehusvindue. Det er også et klassisk vindue, hvor det er delt ind i flere mindre ruder. Når du handler hos klarwindows.dk, har du god mulighed for selv at vælge, hvor mange felter, dine vinduer skal være delt ind i. Dermed kan du opnå det look, som du ønsker til din bolig.

Vinduerne er en god måde for dig at gøre din ældre bolig mere isoleret. Ved at få nye vinduer med tre lags glas kan du langt nemmere holde varmen i boligen.

3. Fastkarmsvinduer

Et fastkarmsvindue er også en mulighed. De er særligt velegnede, når du gerne vil have et stort vindue. Du kan ikke åbne et fastkarmsvindue, til gengæld egner det sig rigtig godt til for eksempel at gå fra gulv til loft. Det er med til at give dig langt mere lys i din bolig. Det er rart både i en ældre og en nyere bolig. I et land, hvor det er mørkt og gråt en stor del af året, er lys jo helt essentielt.

Flere Nyheder